19 grudnia, klasę 2 b odwiedziła pani Ania Bożko z Fundacji Santander. Przeprowadziła  warsztaty dla uczniów  z zakresu racjonalnego gospodarowania żywnością  w ramach akcji „Lodówka na medal 2.0”.  Dzieci dowiedziały się między innymi jak układać produkty spożywcze w lodówce, żeby jak najdłużej zachowały swoją świeżość.

    Głównym celem projektu jest edukacja jak nie marnować żywności m.in. poprzez naukę prawidłowego przechowywania produktów w lodówce, czytania etykiet na produktach spożywczych i właściwego planowania posiłków oraz zakupów. 

    Dziękujemy pani Ani za ciekawe spotkanie i super upominki.

W.Ż-K      

  • Lodowka_01
  • Lodowka_02
  • Lodowka_03
  • Lodowka_04
  • Lodowka_05
  • Lodowka_06
  • Lodowka_07
  • Lodowka_08
  • Lodowka_09
  • Lodowka_10
  • Lodowka_11
  • Lodowka_12
  • Lodowka_13

 

Wydarzyło się...

godło Rzeczpospolitej Polskiej - biały orzeł na czerwonym tle

 

 

REKRUTACJA

Bezpieczna

 szkoła +